Wie is wie

UMCG

Dr A. Spoorenberg, reumatoloog

Dr Spoorenberg is reumatoloog met het aandachtsgebied van spondylartopathieën. Zij is in 2004 gepromoveerd in Maastricht. Dit proefschift had de titel: Uitkomst en ziekteactiviteit bij axiale spondylitis. Mocht u intresse hebben kunt u via deze link het proefschift inzien.

Ze heeft het GLAS cohort geïnitieerd en is gestart met het expertise centrum voor axiale spondylitis in het MCL, waar zij tot 2013 werkzaam was. Naast de klinische zorg, begeleid zij de promovendi en studenten die werken aan de publicaties van het GLAS cohort.

Drs M.J.G. Carbo

Dokter Carbo, onderzoeker/epidemioloog, is in opleiding tot reumatoloog in het UMCG, gestart in 2013. Daarnaast is zij bezig met promotie onderzoek binnen het GLAS cohort.

Drs. R. van der Meer

Dokter van der Meer is in opleiding tot reumatoloog. Hij doet op dit moment de vooropleiding interne in het MCL en werkt aan publicaties binnen het GLAS cohort.

Verpleegkundig Specialisten

Mw. S. Katerbarg

Mevrouw Katerbarg is verpleegkundig specialist en werkt sinds 2012 op de afdeling reumatologie in het UMCG. Daarvoor heeft zij jaren als verpleegkundig gewerkt op de afdeling reumarevalidatie in het Beatrixoord, daarmee heeft zij veel ervaring opgedaan met reumatische aandoeningen.

Momenteel werkt zij 2 dagen per week, met als specialisatie axiale spondyloartrits,

Mw. B. Toonder

Mw. Toonder is in opleiding tot verpleegkundig specialist en zal deze opleiding in 2020 afronden. Zij heeft 7 jaar verpleegkundige ervaring op de reumatologie afdeling en de laatste 10 jaar gewerkt als verpleegkundige op de intensive care. Daarmee heeft ze een mooie achtergrond voor de opleiding.