Wie is wie

UMCG

Dr. A. Spoorenberg

Dr Spoorenberg is reumatoloog met het aandachtsgebied van spondylartopathieën. Zij is in 2004 gepromoveerd in Maastricht. Dit proefschrift had de titel: Uitkomst en ziekteactiviteit bij axiale spondylitis. Mocht u interesse hebben kunt u via deze link het proefschrift inzien.

Zij heeft 11 jaar als reumatoloog in het MCL gewerkt. Sinds 2013 is zij werkzaam als reumatoloog in het UMCG. In 2004 heeft zij het GLAS cohort geïnitieerd in het MCL en UMCG. Naast de klinische zorg, begeleid zij de promovendi en studenten en is zij opleider reumatologie in het UMCG. Zij is lid van de landelijke SpA werkgroep en het concilium van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) en lid van de ASAS, de internationale werkgroep axiale SpA.

Dr. S. Arends

Dr. Arends is sinds 2008 onderzoeker bij het GLAS cohort. In 2012 is zij gepromoveerd en haar proefschrift had de titel: Bone turnover and predictors of response in ankylosing spondylitis. Mocht u interesse hebben kunt u via deze link  het proefschrift inzien.

Zij is als klinisch epidemioloog betrokken bij de methodologische aspecten en data-analyse van het GLAS cohort en begeleid mede de promovendi en studenten die werken aan publicaties van het GLAS cohort. Zij is lid van de ASAS, de internationale werkgroep axiale SpA.

Dr. D. Paap

Dr. Paap is fysiotherapeut/gezondheidswetenschapper en is als onderzoeker sinds 2019 betrokken bij het GLAS cohort. Hij is in 2020 gepromoveerd en zijn proefschrift had de titel: The Therapeutic Alliance in Rehabilitation. Mocht u interesse hebben kun u via deze link het proefschrift inzien. Zijn aandachtsgebieden zijn chronische pijn, leefstijl, en therapeutische relatie.

Link naar proefschrift

Drs. M.J.G. Carbo

Dokter Carbo is in 2013 gestart met de opleiding tot reumatoloog. Daarnaast is zij bezig met promotieonderzoek binnen het GLAS cohort. Zij combineert haar klinische werkzaamheden (o.a. op het SpA spreekuur) met onderzoek naar fysieke activiteit bij patiënten met axiale SpA.

Drs. R. van der Meer

Dokter van der Meer is in opleiding tot reumatoloog. Hij richt zich daarnaast op digitalisering (EPIC) en werkt aan publicaties binnen het GLAS cohort.

Drs. Ing. M. Siderius

Mark Siderius is onderzoeker en verricht promotieonderzoek binnen het GLAS cohort. Daarnaast is hij deels verantwoordelijk voor de laboratorium logistiek rondom de studie. Zijn studieachtergrond ligt in het laboratoriumonderzoek met een master in de immunologie.

Drs. R. Wilbrink

Rick Wilbrink is MD-PhD student en combineert hierbij de coschappen voor zijn studie geneeskunde met promotieonderzoek binnen het GLAS cohort. Hij richt zich hierbij op de immunologische processen bij SpA.

Drs. S.C. Kieskamp

Stan Kieskamp is arts-onderzoeker en verricht promotieonderzoek binnen het GLAS cohort. In 2022 zal hij starten met de opleiding tot reumatoloog.

Drs. Y.M. van der Kraan

Yvonne van der Kraan is MD-PhD student en combineert de coschappen voor haar studie geneeskunde met promotieonderzoek binnen het GLAS cohort. Zij richt zich hierbij op chronische pijn bij SpA.

Verpleegkundig Specialisten UMCG

Mw. B. Toonder

Mw. Toonder is verpleegkundig specialist, onder andere op het GLAS cohort. Daarvoor heeft zij jaren als verpleegkundige gewerkt op de reumatologie afdeling en op de intensive care.

Mw. A. van der Veen

Mw. van der Veen is in opleiding tot verpleegkundig specialist. Zij richt zich op patiënten met axiale en perifere spondyloartritis en het JIA transitiespreekuur.

 

MCL

Drs. F.R.Wink

Dokter Wink is reumatoloog met als specialisatie axiale spondyloartritis. Binnen dit aandachtsgebied is ze bezig met promotie onderzoek bij het GLAS cohort.

Dr. R. Bos

Dokter Bos is de andere reumatoloog die het gespecialiseerde axiale spondyloartritis spreekuur doet.

Verpleegkundig Specialisten MCL

Esther Markenstein

Esther Markenstein is verpleegkundig reumaconsulent en werkt sinds 2018 op de polikliniek reumatologie van het MCL. Vanaf 2009 is ze werkzaam geweest als verpleegkundige op de verpleegafdeling reumatologie.
Naast het gespecialiseerde axiale spondyloartritis spreekuur doet ze ook het osteoporose spreekuur.

Bettie Burmania

Bettie heeft jarenlang als senior verpleegkundige en zorg coördinator op de verpleegafdeling reumatologie gewerkt. Hierdoor heeft ze veel kennis opgedaan betreffende verschillende reumatische aandoeningen.
Sinds 2012 is ze werkzaam op de polikliniek reumatologie, waar ze naast het axiale spondyloartritis spreekuur ook veel patiënten begeleid met het opstarten van een biological.

Margreet Boon-Middelkoop

Margreet is verpleegkundig reumaconsulent en werkt sinds 2021 op de polikliniek reumatologie. Hiervoor was ze werkzaam als seniorverpleegkundige op verschillende afdelingen in het UMCG. Naast het gespecialiseerde axiale spondyloatritis spreekuur begeleid ze patiënten met het opstarten van een biological en geeft ze voorlichting aan patiënten over de diagnose axiale/perifere SpA en het GLAS cohort.