Wie is wie

UMCG

Dr. A. Spoorenberg

Dr Spoorenberg is reumatoloog met het aandachtsgebied van spondylartopathieën. Zij is in 2004 gepromoveerd in Maastricht. Dit proefschrift had de titel: Uitkomst en ziekteactiviteit bij axiale spondylitis. Mocht u interesse hebben kunt u via deze link het proefschrift inzien.

Ze heeft het GLAS cohort geïnitieerd en is gestart met het expertise centrum voor axiale spondylitis in het MCL, waar zij tot 2013 werkzaam was. Naast de klinische zorg, begeleid zij de promovendi en studenten die werken aan de publicaties van het GLAS cohort.

Dr. S. Arends

Dr. Arends is epidemioloog/onderzoeker bij het GLAS cohort en is in 2012 hierop gepromoveerd. Dit proefschrift had de titel: Bone turnover and predictors of response in ankylosing spondylitis. Mocht u interesse hebben kunt u via deze link het proefschrift inzien.

Drs. M.J.G. Carbo

Dokter Carbo is in opleiding tot reumatoloog in het UMCG, gestart in 2013. Daarnaast is zij bezig met promotie onderzoek binnen het GLAS cohort.

Verpleegkundig Specialisten UMCG

Mw. B. Toonder

Mw. Toonder is verpleegkundig specialist, onder andere op het GLAS cohort. Daarvoor heeft zij jaren als verpleegkundige gewerkt op de reumatologie afdeling en op de intensive care.

MCL

Drs. F.R.Wink

Dokter Wink is reumatoloog met als specialisatie axiale spondyloartritis. Binnen dit aandachtsgebied is ze bezig met promotie onderzoek bij het GLAS cohort.

Dr. R. Bos

Dokter Bos is de andere reumatoloog die het gespecialiseerde axiale spondyloartritis spreekuur doet.

Drs. R. van der Meer

Dokter van der Meer is in opleiding tot reumatoloog. Hij doet op dit moment de vooropleiding interne in het MCL en werkt aan publicaties binnen het GLAS cohort.

Verpleegkundig Specialisten MCL

Esther Markenstein

Esther Markenstein is verpleegkundig reumaconsulent en werkt sinds 2018 op de polikliniek reumatologie van het MCL. Vanaf 2009 is ze werkzaam geweest als verpleegkundige op de verpleegafdeling reumatologie.
Naast het gespecialiseerde axiale spondyloartritis spreekuur doet ze ook het osteoporose spreekuur.

Bettie Burmania

Bettie heeft jarenlang als senior verpleegkundige en zorg coördinator op de verpleegafdeling reumatologie gewerkt. Hierdoor heeft ze veel kennis opgedaan betreffende verschillende reumatische aandoeningen.
Sinds 2012 is ze werkzaam op de polikliniek reumatologie, waar ze naast het axiale spondyloartritis spreekuur ook veel patiënten begeleid met het opstarten van een biological.

Rineke Rumph

Rineke is verpleegkundig reumaconsulent en werkt sinds 2012 op de polikliniek reumatologie van het MCL. Naast het werk als verpleegkundig reumaconsulent zit Rineke in de Verpleegkundig Adviesraad van het MCL, waardoor ze nu minder vaak ingedeeld is op het axiale spondyloartritis spreekuur.